Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A négy Igen!-től a három Nem!
  2008-02-14 22:06:43, csütörtök
 
  "Magyar szöveg"
-szil- 2008. február 14. 00:00

A négy Igen!-től a három Nem!-ig


Nem-ekre tüzel a pislákoló SZDSZ. Óriásplakátján nem!-et mond a szocializmusra.

E megoldás a közvetlen demokrácia megvalósult intézményét, a szociális népszavazás 2008 -at népszerűsítő plakátra utal, annak felkelő napja helyén kínálja vörösbe játszó ötágú csillag-virágát.

Huszonéves fiatalokkal értelmeztük az SZDSZ-nek ezt az élősködő plakát-orchideáját s annak népszavazás a szocializmusról feliratát.

A mostani három nem! sokakban felidézi az SZDSZ hajdani igen-igen-igen-igen! jelszavát. Ám a rendszerváltást óvodásként megéltek nem emlékeznek - hogyan is tehetnék - arra az SZDSZ kiprovokálta első népszavazásra, a ,,négyigenesre", amellyel 1989 novemberében nyertek csatát.

Mi, negyvenöttől fölfelé nem felejtünk. Jól emlékszünk, Kis János és csapata miként fogalmazta meg kérdés-csapdáját. Akkori közvetlen céljuk a rendszerváltó politikussá nőtt Pozsgay Imre kilövése, köztársasági elnökjelölésének az ellehetetlenítése volt. A magukat szabad demokratáknak nevezők ezzel a ,,vadselejtezéssel" kívánták megakadályozni az MSZMP reformszárnyának és az MDF-nek a kiegyezését, amely Pozsgay Imre közös államelnöki jelölésében manifesztálódott.

Kérdéscsapdájukat egyrészt az ismétléses evidencia jelenségére építették. Arra a törvényszerűségre, amely szerint minél többször ismétlünk egy kifejezést, minősítést, megoldást, annál evidensebbnek tűnik annak valósága és igazsága. Akkor, 1989 novemberében a négy Igen!-től volt hangos a sajtó: igen-igen-igen-igen! Így négy ,,igen" így igen sokak szemében csak magától értetődővé vált.

Különösen akkor az, ha a kérdéscsapda olyan egyértelmű ,,igen"-eket helyezett el csalétekként, amelyek akkor, a rendszerváltás eufóriájában magától értetődő követelések voltak. Íme: -,,Kivonuljanak-e a pártszervek a munkahelyekről?" -IGEN!- ,,Elszámoljon-e az MSZMP a tulajdonában, vagy kezelésében levő vagyonról?" - IGEN! - ,,Feloszlassák-e a Munkásőrséget?" - IGEN!

A kérdéscsapda akkor zárult be, amikor a szavazólap első kérdésre is a ,,négyigenes" követelménynek megfelelően a szavazópolgár IGEN!-nel válaszolt. E kérdés így hangzott: - ,,Csak az országgyűlési választások után kerüljön-e sor a köztársasági elnök megválasztására?"

Ennek a posztnak az akkori parlamenti szavazás az abszolút esélyese, az MDF és az MSZMP reformszárnyának konszenzusosos jelöltje Pozsgay Imre volt.

Ám a népszavazás demagóg kierőszakolásával - ki merte volna tagadni e kérdések a felvethetőségét?!- a csapda kifeszült.

Kifeszült és milliók lépte bele.

A ,,Csak az országgyűlési választások után kerüljön-e sor a köztársasági elnök megválasztására?" - kérdésre 2 151 926 ,,IGEN" (50,07%) és 2 145 825 ,,NEM" (49,93%) szavazat érkezett. Ám ez a 0,07 % sorsdöntőnek bizonyult.

Ez a 0,07 százalékos töltet lőtte a fellegekbe az SZDSZ rakétáját, nyerette majdnem meg vele az országgyűlési választásokat, míg Pozsgay Imrét s a mögéje felsorakozott reformereket a sárba tiporta. Ez alapozta meg az MSZMP-utód MSZP és az SZDSZ azóta is tartó politikai érdekkoalícióját.

,,Kétnemes", tehát ,,Nem-Nem!" volt a második, a 2004-es nagy - most már közös - MSZP-SZDSZ népszavazási kampány. Hetekig agitálták a két ,,nem"-mel a választópolgárt a Magyarok Világszövetsége és a Munkáspárt kezdeményezte megmérettetés előtt. A 2004. december 5-ére kiírt népszavazás két kérdése:

1. Akarja-e, hogy az Országgyűlés törvényt alkosson arról, hogy kedvezményes honosítással - kérelmére - magyar állampolgárságot kapjon az a magát magyar nemzetiségűnek valló, nem Magyarországon lakó, nem magyar állampolgár, aki magyar nemzetiségét a 2001. évi LVII.tv.19.§-a szerint ,,Magyar igazolvánnyal", vagy a megalkotandó törvényben meghatározott egyéb módon igazolja?

2. Egyetért-e Ön azzal hogy az egészségügyi közszolgáltató intézmények, kórházak maradjanak állami, önkormányzati tulajdonban, s ezért az Országgyűlés semmisítse meg az ezzel ellentétes törvényt?

Ez esetben szándékosan bonyolultra sikeredett első kérdés volt a csapda. Az ,,igen"-nel, azaz a várhatóan ide özönlő határon túli magyar százezrekkel riogatták a népet. Azt a honi magyart, akinek amúgy is mind bizonytalanabbá vált a kenyere. Akit a határon túli versenytársak nélkül is fenyegetett a munkanélküliség veszélye. Aki ennek következtében veszélyeztetve látta utolsó biztonságot kínáló menedékét, az ingyenes orvosi ellátást is.

Az MSZP-SZDSZ koalíciónak e 2004-es kettős állampolgárságról (is) szóló népszavazási ellenkampánya már félsikernek tekinthető, hiszen az igen-ek száma ugyan jelentősen felülmúlta a nem-ekét, ám az alacsony részvétel miatt a népszavazás érvénytelennek bizonyult.

Nem!-ekre tüzel a pislákoló SZDSZ a 2008-as tavaszi ,,vizitdíj-kórházi napidíj-tandíj" népszavazás előtt. Óriásplakátján nem!-et mond a szocializmusra.



E megoldás a közvetlen demokrácia megvalósult intézményét, a szociális népszavazás 2008 -at népszerűsítő plakátra utal, annak felkelő napja helyén kínálja vörösbe játszó ötágú csillag-virágát. Számukra az egészségügy piacosítása az egyetlen demokratikusan szabad, értsd szabad demokrata megoldás. Aki ezzel ellenszegül, az visszahúzó, retrográd.



Hogy hová ,,vissza"?!

Hát az ,,átkosba", a Kádár rendszerbe, vissza a szocializmusba.

Huszonéves fiatalokkal értelmeztük az SZDSZ-nek ezt az élősködő plakát- orchideáját s annak népszavazás a szocializmusról feliratát.

Elsőként konstatálták, hogy a plakáton felkelő ötágú vörös csillag valójában narancsvörös. Ez a Fidesz egyik azonosító színe. A felirattal együtt a következtetés: garantált állami egészségügyi ellátás = szocializmus. Szocializmus = Fidesz. Magyarán a Fidesz világa nem más, mint álcázott Kádár-rendszer, mint polgári bőrbe bújt államszocializmus.

Ám a fiatalok jelentős része ,,szocializmus-mumust" nem érzi elég ijesztőnek, állásfoglalásra késztetőnek. Túl ideologikusnak tartja. Olyannak, amely ebben a formában alkalmas ugyan a mai káoszban értékrendet kialakítani kívánó fiatalok dezorientálására, de megmozgatására aligha.

Számba vettük a szaporodó munkanélküliekre gyakorolt hatását is. Arra jutottunk, hogy ezek a tömegek most éppen nem a szocializmusra haragszanak nagyon.

A nyugdíjasok közül pedig igen sokban - unokáik megítélése szerint - inkább nosztalgikus érzéseket kelt a szocializmus fogalma.

A fiatal elemzők szerint ez hirdetéses ellenkampány az egyik válságából a másikba tántorgó SZDSZ szellemi impotenciájának a plakát-tükre. Már csak ennyi telik tőlük, mert a legújabb balhéjuknak, az elnökválasztásukkal kapcsolatos, most napvilágra került botrányszagú dokumentumokat mégsem emelhetik az óriásplakátra.

Az egyik huszonéves elemzőnk mindjárt fel is kínálta az SZDSZ-nek a pártbeli öntisztulást szükségességét népszerűsítő óriásplakát tervét. Ezen a saját guanójukról felröppenő SZDSZ-madarak alatt a következő idézet olvasható: ,,Valami bűzlik Dániában".


http://www.gondola.hu/cikkek/57957
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: vadselejtezéssel, manifesztálódott, érdekkoalícióját, munkanélküliekre, dezorientálására, állampolgárságot, reformszárnyának, elnökjelölésének, impotenciájának, megválasztására, felvethetőségét, bizonytalanabbá, szocializmusról, világszövetsége, munkanélküliség, állásfoglalásra, választópolgárt, rendszerváltást, szocializmusba, követelménynek, érvénytelennek, szocializmusra, ideologikusnak, rendszerváltás, szükségességét, nemzetiségűnek, közszolgáltató, magyarországon, óriásplakátján, dokumentumokat, munkahelyekről, veszélyeztetve, megmozgatására, konszenzusosos, demokratikusan, megakadályozni, négy Igen, pislákoló SZDSZ, közvetlen demokrácia, szociális népszavazás, szocializmusról feliratát, mostani három, rendszerváltást óvodásként, rendszerváltó politikussá, ellehetetlenítése volt, magukat szabad, ismétléses evidencia, kérdéscsapda olyan, rendszerváltás eufóriájában, kérdéscsapda akkor, szavazólap első, szavazópolgár IGEN, Pozsgay Imre, Pozsgay Imrét, MSZMP-utód MSZP, Magyarok Világszövetsége, Egyetért-e Ön,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 26  Az udvariasság alapja: önismer...  Mosolyogtál már ma?  Idézetek a barátságról  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Az elfogadásnak...  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Muratáj  Paul David Tripp Április 25  Az idő elsodorja létezésünk  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Esti kép  Facebookon kaptam  A Gömb  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Két ember becsülete  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Búzaszentelés  képre írva  Két tekintet van  Egyszerűen  Facebookon kaptam Krisztinától  Becsüld meg azt amid van,...  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 23  Föld napja április 22  György napra  Szép estét kedves látogatóimna...  Föld napja április 22  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Esti kép  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Vannak arcok  Aki szeret, annak senki sem id...  Életművészet  Szép estét  Fodor Ákos költő,  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Emlék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Szép estét kedves látogatóimna...  A végzet az  Az Európai Unió is foglalkozik...  A végzet az  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emlék  Facebookon kaptam  Emlék  Bizonyos kulturális szint nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Emlék  Facebookon kaptam  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam  Szent György nap  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  Gaál Viktor gondolata  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Szép Ernő - Virágzó akácfák  A keserű igazság  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól 
Bejegyzés Címkék
négy Igen, pislákoló SZDSZ, közvetlen demokrácia, szociális népszavazás, szocializmusról feliratát, mostani három, rendszerváltást óvodásként, rendszerváltó politikussá, ellehetetlenítése volt, magukat szabad, ismétléses evidencia, kérdéscsapda olyan, rendszerváltás eufóriájában, kérdéscsapda akkor, szavazólap első, szavazópolgár IGEN, országgyűlési választások, köztársasági elnök, akkori parlamenti, abszolút esélyese, népszavazás demagóg, csapda kifeszült, országgyűlési választásokat, mögéje felsorakozott, sárba tiporta, 2004-es nagy, megalkotandó törvényben, egészségügyi közszolgáltató, ezzel ellentétes, honi magyart, határon túli, munkanélküliség veszélye, ingyenes orvosi, igen-ek száma, alacsony részvétel, népszavazás érvénytelennek, 2008-as tavaszi, egészségügy piacosítása, egyetlen demokratikusan, élősködő plakát-, plakáton felkelő, felirattal együtt, fiatalok jelentős, formában alkalmas, szaporodó munkanélküliekre, tömegek most, szocializmusra haragszanak, nyugdíjasok közül, szocializmus fogalma, fiatal elemzők, egyik válságából, másikba tántorgó, legújabb balhéjuknak, egyik huszonéves, pártbeli öntisztulást, saját guanójukról, következő idézet, vadselejtezéssel, manifesztálódott, érdekkoalícióját, munkanélküliekre, dezorientálására, állampolgárságot, reformszárnyának, elnökjelölésének, impotenciájának, megválasztására, felvethetőségét, bizonytalanabbá, szocializmusról, világszövetsége, munkanélküliség, állásfoglalásra, választópolgárt, rendszerváltást, szocializmusba, követelménynek, érvénytelennek, szocializmusra, ideologikusnak, rendszerváltás, szükségességét, nemzetiségűnek, közszolgáltató, magyarországon, óriásplakátján, dokumentumokat, munkahelyekről, veszélyeztetve, megmozgatására, konszenzusosos, demokratikusan, megakadályozni, felsorakozott, választásokat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3816
  • e Hét: 18046
  • e Hónap: 29157
  • e Év: 182653
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.